Sigara ve Alkolün Hamileliğe Zararları

by Hakkında bilgi nedir on 29 Aralık 2015 Salı

Sigara ve Alkolün Hamileliğe Zararları
Sigara  alkol gibi kötü alışkanlıklar insana derinden zarar veren kimi zaman bağımlılık olarak adlandırılabilecek, kimi zamanda zevkine olarak tanımlanan ama her iki türlüsüde sağlığımıza zarar veren kötü alışkanlıklar olmaktan öteye geçemez.
hamilelikte bira içmek zararlımıdır, hamilelikte şarap içmek, hamilelik alkol sigara zararları
Sigara ve alkolün hamileliğe zararları hattinden fazladır. Hamileyken binevi 2 can taşınmaktadır, hamile iken sigara veya alkol tüketen bir annenin çocuğu da anne gibi sigara tüketmiş pasif içici olmuş gibi zarar görür, alkol de aynı şekilde, bebeğinize zarar verecektir.
Hamilelikte alkol kullanan bayanların bebeklerinde zihinsel ve bedensel hayat riski ile bebek dünyaya gelir, yada bu hastalıklar anne karnında bulunmaktayken çocukta görülmeye başlar.

Hamilelik öncesi yada hamilelik esnasında kullanıma devam edilen sigara veya alkol gibi alışkanlıklar sebebiyle; ölü doğum, düşük, bebekte gelişme geriliği, zeka geriliği, büyüme bozuklukları, vücut kemiklerinde bozukluklar, kalp hastalıkları yaada kafa veya yüz de bozukluklar görülebilir. Hamile iseniz mutlaka alkolden uzak durmalısınız "güvenli alkol içme miktarı" bir söylentiden öte bir şey değildir. Ağzınıza aldığınız bir damla alkol kanınız vasıtası ile bebeğinize bulaşacaktır.



Blog, Updated at: Aralık 29, 2015
 Gazeteler