Maki bitki örtüsü nedir, Nerelerde görülür

by Hakkında bilgi nedir on 18 Şubat 2014 Salı

Maki bitki örtüsü nedir, Maki bitki örtüsü nerelerde görülür, Maki nedir, Maki hakkında kısaca bilgi 

Akdeniz iklimi görülen yerlerde yetişen bodur ağaç ve çalılıkların oluşturduğu bitki topluluğuna maki adı verilir. Bu tür bitkilerin kuralığa oldukça dayanıklı, kökleri güçlü ve kuvvetli ayrıca küçük ve sert yapraklara sahip oldukları görülür. Maki olarak adlandırılan bitkiler şöyle sıralanabilir; Zeytin,mersin,defne,zakkum keçiboynuzu ve bunun gibi bi çok bitkide bu listeye dahil edilebilinir, yalnız öncelikli olarak sayabileceklerimiz bunlardır.



Maki bilindiği gibi Akdeniz iklimi bitki örtüsüdür. Akdeniz ikliminde yazlar sıcak ve kurak olduğu gibi kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir Düzenli yağış rejimi olmayan bu iklim tipinde, en fazla yağış kış aylarında düşmektedir. 


Maki olarak adlandırılan bilgiler Akdeniz bölgesinde genel olarak ormanların tahrip edildiği bölgelerde baş göstermektedir. Akdeniz bölgesi genelinde 700-800 Metre yükseklikte görülen bu bitkiler, kuzey kısımlarda 200-300 Metre yükseklikte tutunmaya çalışırlar.
Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerimiz olan Akdeniz ve Ege bölgelerinde makinin tahrip edildiği alanlarda Garig adı verilen çalılar bulunur

Blog, Updated at: Şubat 18, 2014
 Gazeteler