Geçmişten Günümüze Evler

by Hakkında bilgi nedir on 27 Aralık 2015 Pazar

Geçmişten Günümüze Evler hakkında bilgi
Yer yüzünde insanlar var olduğu günden bu yana barınma ihtiyaçlarını bir şekilde karşılamaya çalışmışlardır. Bu ilk zamanlarda mağralardayken zamanla evler, zamanla daha modern evler olarak devam etmiştir. Her dönemdeki evler o dönemin ihtiyaçlarına ve şartlarına göre şekillenmiştir.

geçmişten günümüze evler hakkında bilgi, geçmişten günümüze evler vikipedi, geçmişten günümüze evler ile ilgili bilgi, geçmişten günümüze evler ve özellikleri
Var oluşlarında insanlar soğuklardan sıcaklardan yada yırtıcı hayvanlardan korunmak için mağraları, taş yada ağaç oyukluklarını ev olarak kullanmışlardır.
Dönem geçtikçe taştan topraktan ev yapmayı öğrenmişler önceleri küçük evler yaparlarken zamanla evler dahaca genişlemiştir. Sonraki yıllarda yapılan evler ihtiyaçlara daha çok cevap verebilmiştir. Önceleri sadece tek kat olarak yapılan toprak evler yerini daha çok katlı apartmanlara bırakmışlardır. İnsan nüfusunun artması toplu yapımın maliyeti azaltması yakıttan tararruf gibi elbette sebepleri vardır.
Önceleri taş toprak kullanılırken günümüzde, çelik, beton, cam, plastik gibi farklı malzemeler kullanılmaktadır.

Blog, Updated at: Aralık 27, 2015
 Gazeteler