Tarih Çağları nelerdir

by Hakkında bilgi nedir on 4 Aralık 2014 Perşembe

Tarih çağları kaça ayrılır, Tarih çağları nelerdir


1. İlk çağ: Yazının icat edilmesiyle başlar. 375 Kavimler göçüyle bittiğini bizler kabul etsekte avrupa ülkeleri Batı Romanın yıkılmasını ilk çağın bitişi olarak görür burada görülmeyen bişey vardır oda türklerin çağ açıp çağ kapattıklarını kabul etmemeye çalışmalarıdır oysaki onların kabul ettiği Batı Romanın yıkılışınada Türkler neden olmuştur yani bundan kaçış yoktur:)

Tarih çağları arasında en uzun süren elbetteki ilk çağdır. Dönemde devletler genel olarak krallık şeklinde yönetilmekteydi. Hepsi olmasada bir çoğu tek tanrılıydı. Bu dönemde kölecilik hat safada bulunmaktadır halk sınıflara ayrılmış halde yaşamakta tarım ticaret ve hayvancılık ile geçimlerini sağlıyorlardı.

2. Ortaçağ: Kavimler göçünden Fatih Sultan Mehmeh Han'ın İstanbulu Feth ettiği ana kadar geçen sürece verilen isimdir.

Ortaçağ'da devletler krallardan çok din adamları tarafından yönetiliyordu. Bu dönemde din savaşları bolca yaşanmıştır. Çünkü Hristiyanlık ta Müslümanlıkta bu dönemde yaygınlaşmıştır.  Kölelik ve sınıf ayrımları belirgin şekilde bu dönemdede devam etmiştir.

3. Yeni çağ:  İstanbul'un fethinden Fransız ihtilaline kadar geçen zaman Yeniçağ olarak adlandırılır. Bu çağda artık dünya yerine oturmaya başlamıştır Fransız ihtilaliyle bazı karışıklıklar ortaya çıkmış olsada hemen ardından Sömürgecilik yarışı başlayarak, büyük imparatorluklar baş göstermeye başlamışlardır. tarih çağları nelerdir, tarih çağları çizelgesi, tarih çağları hakkında kısaca bilgi,



4 Yakın Çağ: Fransız ihtilalinden günümüze kadar devam eden ve halen devam etmekte olan çağdır. Demokrasi bu çağda kuvvetlenmiş ve taşlar tam olmasada yerine oturmuştur. Krallıklar devam ederken (Örn: İngiltere) Demokrasi büyük çoğunluğu oluşturmaktadır.


Blog, Updated at: Aralık 04, 2014
 Gazeteler