Engellilere günlük hayatımızda nasıl yardımcı olabiliriz

by Hakkında bilgi nedir on 5 Nisan 2014 Cumartesi


Engellilere günlük hayatımızda nasıl yardımcı olabiliriz?

Engellilere hayatımızın her alanında yardımcı olmamız gerekmektedir. Zihinsel bedensel görme yada duyma engelli vatandaşlarımıza farklı alanlarda yardımcı olmamız mümkündür.

Öncelikle küçük yaşta engelli olan kardeşlerimize daha çok yardımcı olabiliriz. Küçük yaşta engelli olan kardeşlerimizin hayatlarını sürdürebilmesi için ailelerine ihtiyacları vardır bunun yanında bizde farklı alanlarda yardımcı olabiliriz.

Engelli kardeşlerimizi toplumda dışlamamak yolda sokakta gördüğümüzde onlara acıyacak gözle bakmayarak büyük yardım yapmış bile sayılırız. Çünkü engelli olan bireylerle kişisel olarak yaptığımız görüşmelerde en çok bu konudan şikayetci olurlar. İnsanların bana acıyarak bakmasından nefret ediyorum gibi bir yorum getirirler. Bu konuda duyarlı olmamız gerekmektedir.

Bunun yanında engelli kardeşlerimizi toplumda dışlamak yerine onları topluma kazandırabiliriz. Meslek kazandırma kursları yada sosyal aktivitelerle onların sosyalleşmesini sağlayıp evde psikolojik bunalımla karşı karşıya bırakmamış oluruz. Bunun yanında işitme engelliler içinse onların dillerini öğrenerek anlaşmamıza büyük yarar sağlaya biliriz.

En basitinden günlük yaşantımızda sokakta karşıdan karşıya geçirebileceğimiz bir engelli kardeşimizi ciddi anlamda mutlu etmiş oluruz.


Blog, Updated at: Nisan 05, 2014
 Gazeteler